About Us

TeaterKUNST er et projektbaseret kompagni, der laver performance, forestillinger, workshops, festivaler og events. Vi indsamler fortællinger fra børn og unge , som dramatiseres og iscenesættes i samarbejde med professionelle kunstnere. Vi er interkulturelle skuespillere, performere, dramatikere, dramaturger, instruktører, hiphop-kunstnere, multimedia-kunstnere, visual artists, arkitekter og mange flere.

Ved at skabe rammerne for dialog, der udforsker og udfordrer samfundets normer for kunst og kultur, søger vi at give fremtidens stemmer taletid. Derfor har vi smidt de gamle, støvede idealer for teaterkunsten ud ad vinduet til fordel for scenekunst-teknikker, der er samskabende, interaktive, publikumsinvolverende og som trækker på nye teknologier, som børn og unge kender til. Vi udforsker nye ideer og afprøver nye territorier ved at lave projekter, som finder sted i den virkelige verden, og som arbejder med samtidsaktuelle dilemmaer.

Vores mål er at være tværkulturelle og tværdisciplinære, stimulere til bevidst stillingtagen, udfordre perspektiver på virkeligheden og undersøge identiteter gennem kunsten.

TeaterKUNST er et levende teater med et globalt perspektiv. Vi rykker os løbende geografisk og kunstnerisk. Indtil videre har vi bl.a. lavet projekter i Berlin, Vilnius, Helsinki, São Paulo, Lusaka, Athen, London, Montreal og Maputo. TeaterKUNST bruger hele verden som scene og er der, hvor der er noget på spil!

TeaterKUNST blev grundlagt i 2004 af Nina Larissa Bassett, Solveig Weinkouff og Vivian Nielsen.

TeaterKUNST Metoder